Kerk & Samenleving #0 - Mensen van liefde worden - Hans en Rietje van der Lee

In deze MissieNederland-podcast voeren we een gesprek met Hans en Rietje van der Lee. Hans schreef jaren geleden een indringend boek: 'Volg jij Mij' - over radicaal discipelschap. In die periode was Hans directeur van Compassion Nederland. Daarvoor was hij directeur van Tear Nederland en heeft hij zeven jaar ontwikkelingswerk gedaan in Azië en Afrika. Hans en Rietje hebben samen ook een gemeente gesticht en geleid.

Hans voelde zich geroepen tot een totaal andere levensinvulling. Er volgden meer boeken die eigenlijk steeds een diepere doordenking van zijn eerste boek waren. Na een avontuur in Indonesië waar Hans en Rietje in een krottenwijk onder de mensen woonden om zo het evangelie uit te leven, keerden zij terug naar Nederland. De pittige lessen die zij daar geleerd hadden (ook binnen hun huwelijk) brachten zij ieder op eigen wijze in praktijk. 

Rietje heeft inmiddels een succesvolle praktijk als psychosociaal therapeut waar zij velen helpt om hartsverbinding met God en mensen aan te gaan en Hans nam uitgebreid de tijd om zijn levenservaring en diepe verlangen op te tekenen in zijn meest radicale boek tot nu toe: 'Land van liefde'.

Share | Download(Loading)

Episodes Date

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App